Ποντάρισμα σε αθροιστικά στοιχήματα (Over/Under)

Τα αθροιστικά στοιχήματα είναι τα γνωστά στους περισσότερους ως Over και Under. Σε αυτά ουσιαστικά δεν στοιχηματίζουμε στη νίκη κάποιες ομάδας και δεν μας ενδιαφέρει ούτε καν ποιος θα κερδίσει τον αγώνα ή αν θα έρθει ισοπαλία. Αντίθετα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συνολικό σκορ, ποιος θα είναι ο συνολικός αριθμός των καρτών, ο αριθμός των κόρνερ κλπ. Αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι πως η στοιχηματική ιστοσελίδα προσδιορίζει έναν συγκεκριμένο αριθμό και καλεί τον παίκτη να αποφασίσει εάν κάποια παράμετρος του παιχνιδιού (πχ. τα γκολ που θα βάλουν οι δύο ομάδες) θα είναι πάνω ή κάτω από τον αριθμό αυτό. Έτσι λοιπόν όταν παίζουμε σε Under 2,5 γκολ στοιχηματίζουμε ουσιαστικά πως σε κάποιον αγώνα θα μπουν συνολικά έως και 2 γκολ (0, 1 ή 2 γκολ) και όταν ποντάρουμε στο Over 2,5 γκολ ότι θα μπουν αντίστοιχα τρία ή περισσότερα γκολ. Συνήθως χρησιμοποιούνται δεκαδικοί αριθμοί που μπορεί αρχικά να φαίνεται πως δεν έχουνε κάποιο νόημα, καθώς τα γκολ δεν μπορούν φυσικά να είναι μισά, αλλά αυτή η αναγραφή διευκολύνει τον παίκτη, για να μη γίνεται κάποιο μπέρδεμα με ακέραιους αριθμούς (πχ. εάν ήταν Over/Under 2 πολλοί θα είχαν την απορία τι γίνεται στην περίπτωση που μπουν ακριβώς 2 γκολ…) 

Παράδειγμα:

Αρμενία - Ελλάδα με Under 2,5 γκολ σε απόδοση 2,10 και Over 2,5 γκολ σε απόδοση 1,78.

Η στοιχηματική ιστοσελίδα μας καλεί στο συγκεκριμένο παράδειγμα να αποφασίσουμε αν στο συγκεκριμένο αγώνα θα μπουν έως 2, είτε 3 και περισσότερα γκολ συνολικά. Εάν πιστεύεις πως ο αγώνας δεν θα έχει τελικά πολλά γκολ, τότε ουσιαστικά ποντάρεις στο Under με απόδοση 2,10 και είσαι καλυμμένος στην περίπτωση που το ματς έρθει με σκορ 0-0, 0-1,1-0 και 1-1. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ισχύει το Over 2,5 γκολ σε απόδοση 1,78, γιατί συνολικά έχουνε μπει 3 ή περισσότερα γκολ.

Στοιχηματικές αγορές Over και Under και διαθέσιμες επιλογές

Oι πιο συχνές αγορές που αφορούν τα αθροιστικά στοιχήματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των γκολ ή γενικότερα με τον αριθμό των πόντων, εάν αναφερόμαστε σε αθλήματα όπως το μπάσκετ ή το τένις. Υπάρχουν ωστόσο και άλλες αγορές Over και Under που δεν σχετίζονται με το σκορ του κάθε αγώνα. Tέτοιες περιπτώσεις αφορούν τον αριθμό των καρτών που θα βγάλει ο διαιτητής πχ. στο ποδόσφαιρο, τον αριθμό των κόρνερ, τον αριθμό των αποβολών, τον αριθμό των πέναλτι που θα στηριχτούν κλπ. πλέον οι στοιχηματικές αγορές που προσφέρουν ιστοσελίδες του στοιχήματος είναι τόσο πλούσιες που μπορεί κανείς να βρει ακόμα και αθροιστικά στοίχημα σε πιο ακραίες επιλογές πχ. πόσες τεχνικές ποινές θα στηριχτούν, πόσα λεπτά καθυστερήσεις θα κρατηθούν κλπ.

Επιπλέον, όλες οι παραπάνω στοιχηματικές αγορές μπορούν να εξειδικευτούν ακόμα περισσότερο, ανά ομάδα, ανά παίκτη και ανά περίοδο αγώνα. κλασικά τέτοια παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:

  • Πόσoι πόντοι θα μπουν στη Β’ περίοδο του αγώνα Πανιώνιος - Άρης στο μπάσκετ
  • Πόσα γκολ θα σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα της Γιουβέντους με τη Μίλαν
  • Πόσα γκολ θα βάλει η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα
  • Πόσες αποκρούσεις θα κάνει ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα
  • Πόσες ασίστ θα δώσει ο Νικ Καλάθης στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπασκόνια
  • Πόσα γκολ θα βάλει ο ΠΑΟΚ στο Β’ ημίχρονο του αγώνα με τον ΑΕΛ. 

Η ιδιαίτερη σημασία των στατιστικών στοιχείων

Όταν αναφερόμαστε στα στοιχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς στατιστικά στοιχεία για να μπορέσει να αξιολογήσει καλύτερα τους αγώνες στους οποίους επιθυμεί να στοιχηματίσει. Η διαίσθηση είναι καλή, αλλά τα μαθηματικά είναι ακόμα καλύτερα… Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να μελετήσει κάνεις τις επιθέσεις και τις άμυνες των ομάδων και γενικά τα σύνολα τους σε κάθε κατηγορία στην οποία θέλει να στοιχηματίσει. 

Βέβαια αυτό το κάνουν και οι ίδιες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε οι αποδόσεις είναι διαφορετικές από σημείο σε σημείο. Δεν προσφέρονται πχ. όλα τα Under 2,5 γκολ και όλα τα Οver 2,5 γκολ στο ποδόσφαιρο στην ίδια απόδοση, σε όλους τους αγώνες… Εδώ λοιπόν χρειάζεται μελέτη για να καταφέρει ο παίκτης να διαπιστώσει εάν οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες αξίζουν το ποντάρισμα ή όχι. Το πόσο βαθιά θα πάει και θα ψάξει ο καθένας είναι κάπως αυθαίρετο, καθώς φυσικά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας, όμως τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, που σχετίζονται πιο πολύ με τη φόρμα των ομάδων μπορούν να προσφέρουν γενικά πιο αξιόπιστα στοιχεία.

Παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα

Πάντα σε αυτή την περίπτωση στοιχημάτων, αλλά και σε άλλες, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη κάποιους σημαντικούς παράγοντες που έχουν επίδραση στον αγώνα και στο αποτέλεσμά του. Εδώ λοιπόν η μελέτη είναι που μας παρέχει τα στοιχεία αυτά. Πιο συγκεκριμένα χρειαζόμαστε πληροφορίες για:

  • Το στυλ παιχνιδιού της κάθε ομάδας και εάν αυτό είναι επιθετικό ή αμυντικό
  • Το κίνητρο για τη νίκη της κάθε ομάδας
  • Τις καιρικές συνθήκες του αγώνα
  • Τραυματισμούς και απουσίες παικτών λόγω τιμωριών

Συνοψίζοντας

Η πρόγνωση αθροιστικό στοιχημάτων σε Over/Under αποτελεί μία πρόκληση για τον παίκτη του στοιχήματος. Τα στοιχήματα αυτά αποτελούν κάποια από τα πιο απλά και πιο δημοφιλή που θα βρει κανείς εντός και εκτός διαδικτύου. Φρόντισε να μην παρασύρεσαι και μπες στη διαδικασία των τυχαίων προβλέψεων και του ενστίκτου. Όσο απλά κι αν φαίνονται τα συγκεκριμένα στοιχήματα, χρειάζονται πολλή μελέτη, γιατί υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που τα επηρεάζουν. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες κάνουν πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τον προσδιορισμό των επιπέδων των αποδόσεων τις οποίες προσφέρουν, όμως συχνά κάνουν λάθη. Με υπομονή και μελέτη δημιουργούνται οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Πλήρης οδηγός για τις στοιχηματικές αποδόσεις

Τα διαφορετικά είδη στοιχημάτων σε online ιστοσελίδες