Τα διαφορετικά είδη στοιχημάτων σε online ιστοσελίδες

Καθημερινά και κυρίως το Σαββατοκύριακο, εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο στοιχηματίζουν σε αγώνες ποδοσφαίρου ή σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα αγαπούν ή γνωρίζουν. Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε  στοιχηματικές αγορές, από το σπίτι, κάτι που μόλις πριν από δύο δεκαετίες φάνταζε απίθανο. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες επιτρέπουν στον παίκτη να στοιχηματίσει ουσιαστικά σε τρεις βασικές κατηγορίες στοιχήματος που έχουν κατά κύριο λόγο να κάνουν με τον αριθμό των αγώνων. Έτσι λοιπόν, πιο συγκεκριμένα, έχουμε:

 • μονά αποδεκτά στοιχήματα
 • στοιχήματα παρολί με πολλούς αγώνες
 • συστήματα με πολλούς αγώνες και ζητούμενα

Μονά αποδεκτά στοιχήματα

Πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ένας παίκτης ποντάρει μόνο σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Δεν είναι απαραίτητο να είναι η νικήτρια ομάδα σε κάποιον συγκεκριμένο αγώνα, μπορεί να είναι οποιαδήποτε αγορά. Το βασικό βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παίκτης να στοιχηματίσει σε ένα και μόνο ενδεχόμενο. Να μην συμπεριλάβει δηλαδή άλλους αγώνες ή επιπλέον στοιχήματα στο δελτίο του. 

Τα μονά αποδεκτά στοιχήματα θεωρούνται από τους περισσότερους έως η πιο επιθυμητή λύση για το στοίχημα, καθώς περιορίζουν την γκανιότα και γενικότερα δίνουν περισσότερες πιθανότητες νίκης στον παίκτη. Το αρνητικό ζήτημα της όλης υπόθεσης όμως είναι πως οι αποδόσεις είναι συνήθως πολύ πιο χαμηλές στα μονά αποδεκτά στοιχήματα, εκτός και αν βέβαια ο παίκτης του στοιχήματος ποντάρει σε κάποιο μεγάλο αουτσάιντερ, οπότε θα βρει πιθανότατα την επιλογή του σε μεγάλη απόδοση, με πολύ λιγότερες όμως πιθανότητες επιτυχίας.

Στοιχήματα σε παρολί

Τα στοιχήματα παρολί μπορούν να περιλαμβάνουν από 2 έως και πολύ μεγαλύτερο αριθμό στοιχημάτων (συνήθως έως και 10 διαφορετικές επιλογές), ανάλογα με τους όρους για την πολιτική της κάθε στοιχηματικής ιστοσελίδας. Η βασική ιδέα στην περίπτωση αυτή είναι πώς επιλέγουμε πολλούς σε πλήθος αγώνες στο δελτίο μας και πως η τελική απόδοση του δελτίου μας προκύπτει πολλαπλασιάζοντας μεταξύ τους ουσιαστικά όλες τις αποδόσεις των επιμέρους γεγονότων που έχουμε αποφασίσει να επιλέξουμε. Επίσης, οι επιλογές μας δεν χρειάζεται να είναι στην ίδια κατηγορία στοιχήματος. Με άλλα λόγια δηλαδή, μας προσφέρεται η δυνατότητα  να επιλέξουμε τον νικητή σε κάποιον αγώνα, πχ. να ποντάρουμε σε κάποια άλλη επιλογή στο Over 2,5 γκολ, σε κάποια άλλη επιλογή να ποντάρουμε σε Ημίχρονο/Τελικό κλπ.

Παράδειγμα:

Αποφασίζουμε να στοιχηματίσουμε σε τέσσερα διαφορετικά γεγονότα σε ένα δελτίο παρόλι. Πιο συγκεκριμένα, οι επιλογές μας είναι:

 • νίκη του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΟΦΗ, σε απόδοση 1,95
 • ημίχρονο 1 / τελικό Χ στον αγώνα ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, σε απόδοση 4,50.
 • Over 2,5 γκολ τον αγώνα της ιταλικής Serie A, ανάμεσα σε Ίντερ και σε Αταλάντα, σε απόδοση 1,65.
 • X2 Διπλή Ευκαιρία στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε απόδοση 2,35.

Για να είναι επιτυχημένο και κερδοφόρο το δελτίο που καταθέτουμε, θα πρέπει καταρχάς να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μας και στους τέσσερις αγώνες. Έστω και ένα γεγονός από τα παραπάνω τέσσερα να μην επιβεβαιωθεί, τότε το στοίχημα μας θεωρείται χαμένο και δεν κερδίζουμε τίποτα. Η συνολική απόδοση του στοιχηματικού μας δελτίου παρολί προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των επιμέρους αποδόσεων του κάθε σημείου, δηλαδή: 1,95 x 4,50 x 1,65 x 2,35 = 34,02. Αυτό σημαίνει πως αν ποντάρουμε 1 ευρώ και επαληθευτούν και οι τέσσερις προβλέψεις μας, θα εισπράξουμε συνολικά 34,02 ευρώ.

Στοιχήματα σε συστήματα με ζητούμενα

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση με τα παρολί δελτία στην οποία έγινε παραπάνω αναφορά, έτσι κι εδώ τα γεγονότα που αποφασίζουμε να τοποθετήσουμε στο στοιχηματικό μας δελτίο, θα πρέπει σίγουρα να είναι περισσότερα από ένα. Η διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι πως δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προβλέψουμε όλα τα γεγονότα του δελτίου μας, αλλά μόνο όσα εμείς ζητήσουμε από την αρχή. 

Αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές εκείνες τις οποίες αναφέραμε στο παράδειγμα για τα παρολί δελτία και ζητήσουμε 2 και 3 ζητούμενα, τότε θα πληρωθούμε για κάθε συνδυασμό 2 και 3 επιτυχημένων προβλέψεων αντίστοιχα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως θα έχουμε επιτυχία και κατ’ επέκταση κέρδος σε περίπτωση που τελικά θα προβλέψουμε τις 3 από τις 4 επιλογές, αλλά παράλληλα και όλα τα επιτυχημένα ζευγάρια που θα σχηματιστούν από τη συγκεκριμένη τετράδα των επιλογών. 

Το αρνητικό τώρα εδώ είναι πως πρόκειται για παραπάνω από μία στήλη, καθώς δημιουργούνται πολλαπλοί συνδυασμοί πιθανών γεγονότων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν 15 πιθανές περιπτώσεις συνδυασμών και με 3 και 4 ζητούμενα παίζουμε ουσιαστικά 10 από τις 15 πιθανές στήλες, άρα πληρώνουμε και δεκαπλάσιο ποσό για να καταθέσουμε το στοίχημα μας. Ο υπολογισμός των κερδών γίνεται πολλαπλασιάζοντας τις αποδόσεις των επιτυχημένων προβλέψεων. Αν για παράδειγμα πιάσαμε τα 3 πρώτα γεγονότα και χάσαμε το τέταρτο (αν χάσουμε μόνο το Χ2 Διπλή Ευκαιρία υπέρ της Μπάγερ), τότε ουσιαστικά έχουμε 3 επιτυχημένες δυάδες και μία επιτυχημένη τετράδα. Το κέρδος μας για ποντάρισμα 1 ευρώ ανά στήλη (10 συνολικά ευρώ) θα είναι:

 • 1η δυάδα: 1,95*4,5 = 8,77 ευρώ
 • 2η δυάδα: 1,95*1,65 = 3,22 ευρώ
 • 3η δυάδα 4,5*1,65 = 7,42 ευρώ
 • τριάδα: 1,95*4,5*1,65=14,48 ευρώ

Η συνολική μας πληρωμή είναι 8,77+3,22+7,42+14,48=33,89 ευρώ για τα 10 ευρώ που στοιχηματίσαμε. Ο ακόλουθος πίνακας μας δείχνει τον αριθμό των στηλών για στοιχήματα τα οποία περιλαμβάνουν έως και 10 αγώνες.

Επιλογές

                                                    Ζητούμενα γεγονότα

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

2

1

 

 

 

 

 

 

 

 

3

3

3

1

 

 

 

 

 

 

 

4

4

6

4

1

 

 

 

 

 

 

5

5

10

10

5

1

 

 

 

 

 

6

6

15

20

15

6

1

 

 

 

 

7

7

21

35

35

21

7

1

 

 

 

8

8

28

56

70

56

28

8

1

 

 

9

9

36

84

126

126

84

36

9

1

 

10

10

45

120

210

252

210

120

45

10

1

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Ποντάρισμα σε αθροιστικά στοιχήματα (Over/Under)

Περιθώρια κέρδους στοιχηματικών εταιρειών και γκανιότα