Αθλητικό στοίχημα: στοιχηματίζοντας σε αγώνες υδατοσφαίρισης

Η υδατοσφαίριση ή water polo στα αγγλικά είναι ένα δημοφιλές άθλημα της πισίνας που προσφέρει έντονες συγκινήσεις και το οποίο είναι αρκετά αγαπητό στη χώρα μας. Όπως συμβαίνει με το ποδόσφαιρο, με το χάντμπολ και με άλλα αθλήματα, στόχος είναι η επίτευξη των περισσότερων τερμάτων από την κάθε ομάδα που αποτελείται, από επτά αθλητές. Η υδατοσφαίριση αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1900 ήδη, ενώ από το 2000 και μετά συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι ομάδες των γυναικών.

Οι βασικοί κανόνες της υδατοσφαίρισης

Στην υδατοσφαίριση έχουμε τέσσερις περιόδους σε κάθε παιχνίδι, καθεμία από τις οποίες έχει διάρκεια 8 λεπτά. Ο τερματοφύλακας είναι ο μόνος παίκτης ο οποίος επιτρέπεται να πιάσει την μπάλα και με τα δύο χέρια. Σκοπός των δύο ομάδων είναι να σκοράρουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και ο χρόνος της κάθε επίθεσης είναι 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν καταφέρουν να πετύχουν γκολ και να σουτάρουν μέσα σε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα, η μπάλα περνάει στην αντίπαλη ομάδα. 

Πώς μπορώ να παίξω στοίχημα στην υδατοσφαίριση στην Ελλάδα;

Όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα προσφέρουν τις βασικότερες διοργανώσεις υδατοσφαίρισης στο εθνικό μας πρωτάθλημα, σε μικρότερες κατηγορίες, καθώς και σε άλλες διοργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο. Αφού ολοκληρώσεις την εγγραφή σου σε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα και συνδεθείς στο λογαριασμό σου, μπορείς να βρεις την υδατοσφαίριση στα διαθέσιμα αθλήματα. Αναζητάς και επιλέγεις το πρωτάθλημα ή τη διοργάνωση που επιθυμείς. Θα βρεις όλους τους αγώνες που υπάρχουν διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή.

Στοιχηματικές αγορές στην υδατοσφαίριση

Το στοίχημα στην υδατοσφαίριση μοιάζει αρκετά με το στοίχημα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν κάποιες βασικές στοιχηματικές αγορές, στις οποίες οι παίκτες του στοιχήματος στοιχηματίζουν κατά κόρον τα διάφορα είδη στοιχημάτων. Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

Νικητής αγώνα

Πρόκειται για μία πρόβλεψη για το ποια ομάδα από τις δύο θα επικρατήσει στον αγώνα. Τα πιθανά ενδεχόμενα είναι ουσιαστικά τρία, δηλαδή η νίκη της γηπεδούχου ομάδας, η νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας ή η ισοπαλία. Επειδή τα σκορ στους αγώνες της υδατοσφαίρισης είναι τις περισσότερες φορές αρκετά μεγάλα, οι ισοπαλίες δεν είναι τόσο συχνές, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση του ποδοσφαίρου. 

Συνολικό σκορ

Ο παίκτης του στοιχήματος καλείται ουσιαστικά να στοιχηματίσει πόσα γκολ θα μπουν συνολικά στον αγώνα και από τις δύο ομάδες. Μιλάμε δηλαδή για το άθροισμα των τερμάτων και των δύο ομάδων. Στη στοιχηματική ιστοσελίδα που χρησιμοποιείτε θα βρείτε κάποιον αριθμό και καλείστε να στοιχηματίσετε σε στοίχημα Over/Under. Μπορεί η πρόγνωση του σκορ να φορά μεμονωμένα τη μία από τις δύο ομάδες και όχι μόνο το σύνολο των δύο.

Χάντικαπ ομάδων

Επειδή πολλές φορές υπάρχουν ισχυρά φαβορί και αουτσάιντερ, τα στοιχήματα χάντικαπ έχουν ως σκοπό να κάνουν πιο επιθυμητές και ανταγωνιστικές τις αποδόσεις, φέρνοντάς τις πιο κοντά στο 50/50. Ουσιαστικά το φαβορί παίρνει ένα αρνητικό αριθμό γκολ. πχ. -2,5 ή -3,5 και αντίστοιχα το αουτσάιντερ παίρνει ως μπόνους τον ίδιο αριθμό από γκολ με θετικό πρόσημο αυτή τη φορά, δηλαδή +2,5 ή +3,5. Είναι σαν να ξεκινάει ο αγώνας με ένα πλεονέκτημα δύο ή τριών γκολ στη συγκεκριμένη περίπτωση για το αουτσάιντερ. Για να κερδίσει το στοίχημα το φαβορί εφόσον κάποιος ποντάρει σε αυτό, θα πρέπει όχι μόνο να επικρατήσει στον αγώνα, αλλά παράλληλα να καλύψει και αυτή τη διαφορά των γκολ. 

Η πρώτη/ τελευταία ομάδα που θα σκοράρει

Ο τίτλος τα λέει όλα. Απλά επιλέγουμε ποια από τις δύο ομάδες πιστεύουμε ότι θα πετύχει το πρώτο γκολ ή στη δεύτερη περίπτωση ποια ομάδα θα είναι εκείνη η οποία θα σκοράρει τελευταία.

Άλλες αγορές

Υπάρχουν αρκετές ακόμη άλλες επιλογές και αγορές στοιχήματος, όπως για παράδειγμα εάν τα γκολ του αγώνα θα είναι περιττός η άρτιος αριθμός, το πονταρίσματα ανά περίοδο ή ανά ημίχρονο, πονταρίσματα στον πρώτο σκόρερ του αγώνα (συγκεκριμένο παίκτη) κλπ. 

Οι κυριότερες διεθνείς διοργανώσεις στην υδατοσφαίριση

Πέρα από τα εθνικά πρωταθλήματα και τα κύπελλα της κάθε χώρας, υπάρχουν και αρκετές άλλες διεθνείς διοργανώσεις που αυξάνουν συνήθως το ενδιαφέρον για στοίχημα στην υδατοσφαίριση. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι:

  • Ολυμπιακοί Αγώνες

Διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και υπάρχουν ξεχωριστές διοργάνωσης για εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

  • Παγκόσμιο Κύπελλο FINA

Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια με συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Πραγματοποιούνται ξεχωριστά πρωταθλήματα για εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών κάθε δύο χρόνια.

  • World League

Διεξάγεται και πάλι με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

  • LEN Euroleague

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή συλλόγων ανδρών και γυναικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  • LEN CUP

Η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με ανδρικές και γυναικείες ομάδες.

Συμβουλές επιτυχίας για το online στοίχημα στην υδατοσφαίριση

Εάν έχεις κατά νου να ξεκινήσεις να παίζεις στοίχημα σε αγώνες υδατοσφαίρισης και πιστεύεις πως είναι άθλημα που στο ταιριάζει, μπορούμε να σου δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές για το ξεκίνημα σου:

Σύγκρινε τις αποδόσεις

Αφού βρεις την επιλογή που σε ενδιαφέρει στον αγώνα που θέλεις, απλά σύγκρινε τις αποδόσεις σε όλες τις στοιχηματικές ιστοσελίδες στις οποίες έχεις εγγραφεί και παίζεις. Θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Φρόντισε να επιλέγεις πάντα την πιο υψηλή απόδοση και μακροπρόθεσμα θα κερδίσεις πολύ περισσότερα χρήματα.

Εντόπισε τις λάθος αποδόσεις

Επειδή η υδατοσφαίριση δεν είναι τόσο δημοφιλής όπως το ποδόσφαιρο για παράδειγμα, συχνά οι στοιχηματικές εταιρείες μπορεί να πέσουν αρκετά έξω στις αποδόσεις τους, προσφέροντας πολύ υψηλότερες αποδόσεις ουσιαστικά απ’ ότι θα έπρεπε κανονικά. Με την εμπειρία και με τη σύγκριση των στοιχηματικών αποδόσεων από στοιχηματική ιστοσελίδα σε στοιχηματική ιστοσελίδα θα καταφέρεις να βρεις εξαιρετικές ευκαιρίες. 

Μάθε τα νέα των ομάδων

Συχνά υπάρχουν τραυματισμοί κι άλλα απρόσμενα περιστατικά που ενδέχεται να γείρουν την πλάστιγγα του αγώνα προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά και να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα. Ακόμα κι αν αγωνίζεται η ομάδα την οποία ξέρεις καλά, φρόντισε να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες και για την αντίπαλη ομάδα. 

Μελέτησε τον τερματοφύλακα

Ο τερματοφύλακας αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες στην υδατοσφαίριση. Η ποιότητά του επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Μελέτησε καλά την απόδοση και τις ικανότητες του τερματοφύλακα της κάθε ομάδας και βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Επιλέγοντας καλές στοιχηματικές ιστοσελίδες για online στοίχημα στην Ελλάδα

Πώς να ξεκινήσεις μία στοιχηματική ιστοσελίδα στην Ελλάδα βήμα προς βήμα