Στοιχηματίζοντας online σε αγώνες ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο αποτελεί τον βασιλιά των σπορ και αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται πλήρως και στο αθλητικό στοίχημα. Αν εξαιρέσουμε ενδεχομένως στην αγορά των ΗΠΑ, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, το ποδόσφαιρο είναι μακράν το πρώτο άθλημα σε δημοτικότητα αλλά και σε τζίρο όσον αφορά το στοίχημα. Ακόμα όμως και στις ΗΠΑ το ποδόσφαιρο, από το Μουντιάλ του 1996 και μετά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το ποδόσφαιρο είναι τόσο αγαπητό σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι επειδή είναι αρκετά απλό. Πέρα από τη διασκέδαση που προσφέρει το ίδιο το παιχνίδι αγωνιστικά, το στοίχημα σε αγώνες ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει εξίσου ή ακόμα και πιο διασκεδαστικό. Το συγκεκριμένο άρθρο σκοπό έχει να δώσει βασικές πληροφορίες για το ποδοσφαιρικό στοίχημα στο διαδίκτυο, για τις διαθέσιμες επιλογές και τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτό.

Που μπορώ να παίξω online στοίχημα;

Στην Ελλάδα το διαδικτυακό στοίχημα είναι νόμιμο μόνο εφόσον παίζει κανείς σε συγκεκριμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες, που έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας στη χώρα μας. Για να ξεκινήσεις να παίζεις θα πρέπει να επισκεφτείς στην ιστοσελίδα αυτή, να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό χρήστη δίνοντας κάποια βασικά προσωπικά στοιχεία, να καταθέσεις χρήματα και να αρχίσεις να στοιχηματίζες στις επιλογές που πιστεύεις ότι θα επιβεβαιωθούν. Υπάρχουν στοιχηματικές ιστοσελίδες που θεωρούνται παράνομες, αλλά μην ανησυχείς, καθώς η πρόσβαση στις περισσότερες από αυτές είμαι μη εφικτή στην Ελλάδα.

Οι βασικές αγορές του ποδοσφαιρικού στοιχήματος

Στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς όλους σχεδόν τους αγώνες των μεγάλων πρωταθλημάτων και διοργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Τα διαθέσιμα σημεία για στοίχημα προσφέρονται σε αποδόσεις πού στην Ελλάδα συνήθως αντιπροσωπεύονται με δεκαδικούς αριθμούς. Οι αριθμοί αυτοί δηλώνουν πόσα λεφτά μπορεί να κερδίσει ο παίκτης ποντάροντας σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Από την άλλη πλευρά, διακρίνουμε τις διαθέσιμες αγορές του στοιχήματος, δηλαδή τις επιλογές στις οποίες μπορεί να ποντάρει ο παίκτης. Οι πιο βασικές από αυτές είναι:

Νικητής αγώνα

Ουσιαστικά ποντάρουμε στο ποια από τις δύο ομάδες θα επικρατήσει στον αγώνα. Εναλλακτικά μπορούμε να ποντάρουμε και στην ισοπαλία. Είναι το κλασικό 1Χ2, όπως θα έχουν κατά νου οι περισσότεροι.

Over/Under

Στο συγκεκριμένο στοίχημα δεν μας απασχολεί πιο ομάδα θα κερδίσει αλλά πόσα γκολ θα επιτευχθούν στον αγώνα. Η πιο κλασική περίπτωση είναι το Over 2,5 και το Under 2,5. H πρώτη επιλογή θεωρείται κερδοφόρα εάν στον αγκώνα μπουν 0, 1 ή 2 γκολ συνολικά και από τις δύο ομάδες. Στο Over 2,5 το ποντάρισμα είναι επιτυχημένο αν μπουν 3 ή περισσότερα γκολ συνολικά. Υπάρχουν και παραλλαγές, όπως Over/Under 3,5, Over/Under 4,5 κ.ο.κ.

Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες

Εδώ το κλασσικό ποντάρισμα είναι «ναι» ή «όχι». «Ναι» σημαίνει ότι γκολ θα βάλουν και οι δύο ομάδες (τουλάχιστον ένα) και «όχι» σημαίνει ότι μόνο η μία ομάδα θα σκοράρει ή και καμία.

Ακριβές σκορ

Ποντάρουμε στο ακριβές σκορ του αγώνα, δηλαδή πχ. ότι ο αγώνας θα λήξει 4-2. Επιτυχημένη είναι εδώ μόνο η συγκεκριμένη περίπτωση και καμιά άλλη. Η στοιχηματική αγορά αυτή είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, για αυτό έχει και πολύ υψηλές αποδόσεις. 

Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές, τις οποίες δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να αναλύσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Μερικές από αυτές είναι:

- Αποτέλεσμα Ημίχρονου / Τελικό

- Διπλή Ευκαιρία 

- Ασιατικά χάντικαπ

- Ποντάρισμα σε κάρτες ή σε Κόρνερ

- Ποντάρισμα στους σκόρερ του αγώνα

- Μακροπρόθεσμα στοίχημα (πχ. ποια συγκεκριμένη ομάδα θα κατακτήσει μία διοργάνωση ή πρωτάθλημα)

- Χιλιάδες ακόμη απλές και σύνθετες επιλογές

Δελτία με μονούς αγώνες, παρολί και συστήματα

Τα δελτία του στοιχήματος διακρίνονται ουσιαστικά σε τρεις κατηγορίες, που έχουν σχέση με τον αριθμό των επιλογών. Η πιο απλή μορφή είναι τα μόνα δελτία, όπου ουσιαστικά επιλέγουμε μία συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά, σε έναν. Τα παρολί δελτία περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερους αγώνες και πρέπει να επαληθευτούν ΟΛΕΣ μας οι επιλογές για να είναι κερδοφόρα. Τα συστήματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα, αλλά και πάλι αφορούν δύο ή περισσότερες επιλογές. Εδώ ωστόσο μπορούμε να ζητήσουμε συγκεκριμένες συνθήκες νίκης, πχ. να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 2 από τις 4 επιλογές, κλπ.

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσεις καλά στο online στοίχημα

Αποφάσισες σε ποιες αγορές θα εστιάσεις

Τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις ποδοσφαίρου που πραγματοποιούνται σε όλο τον πλανήτη είναι χιλιάδες. Καλό είναι ο παίκτης να γνωρίσει το πρωτάθλημα στο οποίο στοιχηματίζει. Γι’ αυτόν τον λόγο συνήθως οι παίκτες στοιχηματίζουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα (πχ. Superleague στην Ελλάδα) και σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως πχ. στην Premier League, στη Serie A, στην Bundesliga κλπ. Μπορεί να φαίνεται ελκυστικό το ποντάρισμα σε διαφορετικά πρωταθλήματα και αγώνες, αλλά σπάνια αποτελεί αυτό την πιο σωστή επιλογή. Συγκεντρώσου μόνο σε συγκεκριμένες αγορές που γνωρίζεις καλά.

Κατανόησε τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τους αγώνες

Ένα παιχνίδι αποτελεί συνιστώσα πολλών διαφορετικών παραγόντων. Η αγωνιστική κατάσταση της κάθε ομάδας, η ποιότητα του ρόστερ, το εύκολο ή δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, οι καιρικές συνθήκες, η ψυχολογία της ομάδας κλπ. Φρόντισε να κατανοήσεις πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι παράγοντες και λάβε σοβαρά υπόψη τα δεδομένα αυτά όταν αποφασίζεις για κάποιο στοίχημα.

Απόφυγε τα συχνά λάθη

Το να μάθεις τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις είναι εξίσου σημαντικό με το να μάθεις τι πρέπει να κάνεις. Ο περισσότερος κόσμος έχει αποτυχημένες προβλέψεις γιατί πραγματικά κάνει κάποια πολύ βασικά λάθη που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. Τα πιο συχνά από αυτά είναι να στοιχηματίζει κανείς σε αγώνες με πολύ χαμηλές αποδόσεις ή αντίστοιχα σε πολύ υψηλές αποδόσεις, χωρίς όμως να υπάρχει το λεγόμενο «value», δηλαδή να αξίζει πραγματικά αυτή η απόδοση. Ένα άλλο λάθος είναι να στοιχηματίζει κάνεις παρορμητικά, πχ. με θετική διάθεση πάντα προς την αγαπημένη του ομάδα ή να ακολουθεί τις επιλογές των περισσότερων. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν συστηματικά, αποδεδειγμένα λάθος στρατηγικές, αγνοούν τις εναλλακτικές στοιχηματικές επιλογές ή απλά είναι τεμπέληδες, με αποτέλεσμα να στοιχηματίζουν ουσιαστικά στην τύχη…

Κάνε τη μελέτη σου

Αν νομίζεις πως το στοίχημα είναι απλή υπόθεση και δεν χρειάζεται προετοιμασία κάνεις λάθος. Το στοίχημα είναι σαν τα μαθήματα του σχολείου και μάλιστα θα μπορούσε να παραλληλιστεί με κάποιο από τα πιο δύσκολα από αυτά. Οφείλεις καθημερινά να διαβάζεις τα νέα των ομάδων, τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα στα οποία παίζεις, να βλέπεις τις αυξομειώσεις των στοιχηματικών αποδόσεων, ακόμη και την πρόγνωση του καιρού, ώστε έχεις όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους αγώνες στους οποίους στοιχηματίζεις.

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Το καλύτερο άθλημα για να στοιχηματίσεις και πώς να το επιλέξεις