Πώς να ξεκινήσεις μία στοιχηματική ιστοσελίδα στην Ελλάδα βήμα προς βήμα

Η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερες στοιχηματικές ιστοσελίδες να κάνουν την εμφάνισή τους και να κερδίσουν εμπιστοσύνη των παικτών στο διαδίκτυο.

Σήμερα, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσει κανείς τη δική του στοιχηματική ιστοσελίδα αν και θα χρειαστεί χρόνος, κόπος και αρκετά χρήματα για να το κάνει αυτό. Εάν έχεις στο μυαλό σου να ξεκινήσεις μία επιχείρηση στοιχήματος για online στοίχημα σε αγώνες ποδοσφαίρου και σε άλλα αθλήματα, ορίστε μερικά σημαντικά σημεία που θα πρέπει να εξετάσεις και βήμα προς βήμα η διαδικασία για το πώς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, νόμιμα στην Ελλάδα.

Η επιλογή ενός αξιόπιστου συνεργάτη τεχνολογίας

Πρόκειται για την πιο σημαντική μάλλον απόφαση που έχεις να πάρεις. Θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να αξιολογήσεις τις διαθέσιμες επιλογές της αγοράς όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών και τις τιμές. 

Μιλάμε για μία εταιρεία που θα σου παρέχει ουσιαστικά την πλατφόρμα του στοιχήματος, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο ή έστω εξαιρετικά ακριβό και πολύπλοκο να δημιουργήσεις μία δική σου πλατφόρμα στοιχήματος στο διαδίκτυο από το μηδέν.

Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσεις και να βρεις κάποιον έμπειρο συνεργάτη που να έχει μεγάλη εμπειρία στην αγορά και να κατανοεί πώς ακριβώς αυτή λειτουργεί. Είναι σημαντικό επίσης να μπορεί αυτός ο συνεργάτης να σου καλύψει όλες τις ανάγκες της επιχείρησής σου, καθώς επίσης και τις προσδοκίες σου για το μέλλον της επιχείρησης. Υπάρχουν κάποιες μεγάλες εταιρείες και φυσικά η συνεργασία μαζί τους είναι σίγουρα πιο δαπανηρή, αλλά συνάμα και πιο ασφαλής. Υπάρχουν παράλληλα ωστόσο και πιο οικονομικές λύσεις, οι οποίες συνδυάζουν την ποιότητα με την αξιοπιστία, μαζί με την απόδοση.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας σου

Αφού λοιπόν συμφωνήσεις και συνάψεις μία συνεργασία με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει στη συνέχεια να προσλάβεις κάποια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων, ώστε να σου ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή στη νέα σου ιστοσελίδα. Θα εργαστείτε μαζί τόσο για τα λειτουργικά στοιχεία, όσο και για τα εικαστικά, καθώς σίγουρα η πρώτη εντύπωση μετράει.

Ο συνεργάτης σου αυτός τα ενσωματώσει εκτός των άλλων και το κομμάτι που αφορά τις πληρωμές, το οποίο θα εξετάσουμε παρακάτω, καθώς και τις επιπλέον λειτουργίες που επιθυμείς. Η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλής, διαθέτοντας πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL κι άλλες αντίστοιχες τεχνολογίες ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύονται όλες οι πληρωμές και τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Η επιλογή παρόχων πληρωμών

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για μεγάλο αριθμό μεθόδων ανάληψης και κατάθεσης χρημάτων από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες προς τους παίκτες. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζεις τραπεζικές κάρτες και ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως είναι για παράδειγμα το Skrill, το Neteller και ενδεχομένως το Viva Wallet, το οποίο είναι δημοφιλές στην Ελλάδα.

Καλό θα είναι επίσης να υποστηρίζεται στην ιστοσελίδα σου και η χρήση ολοκληρωμένων καρτών τύπου PaysafeCard και φυσικά η μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών εμβασμάτων. Θα πρέπει να έρθεις αρχικά σε επικοινωνία με την τράπεζα σου και στη συνέχεια με τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για να ξεκινήσετε τη συνεργασία σας. 

Η ανάπτυξη του περιεχομένου

Πέρα από τα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα σε μία στοιχηματική ιστοσελίδα, καλό είναι πάντα να εμπλουτίζεις περίεργο το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες σου. Σκέψου τι ακριβώς θα ήθελες και θα είχε ενδιαφέρον και για τους παίκτες να προσθέσεις και ενσωμάτωσε τα στοιχεία και τις υπηρεσίες αυτές στην πλατφόρμα σου. Κάποιες ιδέες είναι ενδεχομένως οι συζητήσεις παικτών σε πραγματικό χρόνο, τα στατιστικά των παικτών, λειτουργίες μετάδοση live streaming αγώνων, διάφορα είδη στοιχημάτων κλπ. 

Η απόκτηση άδειας λειτουργίας

Πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας θα πρέπει φυσικά να εξασφαλίσεις την απαιτούμενη νόμιμη άδεια λειτουργίας, πράγμα το οποίο θα γίνει στην Ελλάδα. Κάποιες μεγάλες ιστοσελίδες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, όμως και πάλι χρειάζεται να αποκτήσουν την ίδια άδεια που χρειάζεσαι και εσύ από την Ελλάδα. Στη δική σου περίπτωση, εφόσον λογικά επικεντρώνεσαι στην ελληνική αγορά, μπορείς να κάνεις αποκλειστικά τη διαδικασία στην Ελλάδα με τη βοήθεια βέβαια κάποιου συμβούλου επιχειρήσεων ή δικηγόρου.

Αρμόδια για τέτοια ζητήματα είναι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η ΕΕΕΠ είναι υπεύθυνη τόσο για τη χορήγηση της άδειας και των πιστοποιήσεων που χρειάζεσαι, όσο και για τον έλεγχο μετέπειτα της διεξαγωγής των παιχνιδιών.

Στην αρχή θα πραγματοποιήσεις τις αιτήσεις και θα καταβάλεις τα απαιτούμενα παράβολα και όταν αυτές εγκριθούν, θα καταβάλεις το χρηματικό ποσό  της άδειας και θα είσαι έτοιμος πλέον να ξεκινήσεις.

Ο σχεδιασμός μία αποτελεσματικής στρατηγική προώθησης

Δεν σημαίνει πως από τη στιγμή που θα είσαι νόμιμος και με έτοιμη την ιστοσελίδα, πως ξαφνικά θα αρχίσουν να εγγράφονται και να παίζουν χιλιάδες παίκτες σε αυτή. Θα πρέπει να δημιουργήσεις μία διαφημιστική εκστρατεία για την online επιχείρησή σου. Η στρατηγική φυσικά θα εστιάζει στην προσέλκυση νέων παικτών και λίγο αργότερα στην διατήρηση των υπαρχόντων χρηστών. 

Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να κάνεις και τις αντίστοιχες ενέργειες. Σε πρώτη φάση σίγουρα πρέπει να γίνει δουλειά στον τομέα του SEO στο διαδίκτυο και να επενδυθούν κάποια χρήματα σε online διαφημίσεις, που είναι γενικά πιο προσιτές οικονομικά. Ακολουθούν διαφημίσεις σε έντυπα μέσα, σε ραδιόφωνο και σε τηλεόραση, ανάλογα βέβαια με το μέγεθος της επένδυσής σου.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία δημιουργίας μιας online στοιχηματικής ιστοσελίδας είμαι σίγουρα πολύπλοκη και δαπανηρή, έχει ωστόσο πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Η προεργασία για την μελέτη της αγοράς και των επιλογών είναι πραγματικά πολύ σημαντική και θα σε γλιτώσει από περιττές δαπάνες, προσφέροντας σου παράλληλα καλύτερες συνθήκες και πιθανότητες επιτυχίας. Μην περιμένεις εκατομμύρια χρήστες από την πρώτη στιγμή. 

Αντίθετα, θα πρέπει να κοπιάσεις πολύ ώστε να εγγραφούν χρήστες και να καταξιωθείς. Το καλό είναι πως ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα δεν είναι τελικά τόσο μεγάλος, όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες χώρες στο εξωτερικό. Η Ελλάδα ωστόσο έχει μεγάλο τζίρο στο διαδίκτυο στοίχημα και υπάρχουν καλά περιθώρια κέρδους. Αυτά τα δύο δεδομένα θα πρέπει να αποτελούν τον οδηγό σου για τις κινήσεις που οφείλεις πρώτα να μελετήσεις και στη συνέχεια να κάνεις προσεκτικά και μεθοδικά. 

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Αθλητικό στοίχημα: στοιχηματίζοντας σε αγώνες υδατοσφαίρισης