Τα είδη των προσφορών* των στοιχηματικών ιστοσελίδων

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες λειτουργούν εν μέσω τεράστιου ανταγωνισμού. Ακόμα και στις χώρες όπου η αγορά βρίσκεται σε ρύθμιση και οι άδειες είναι συγκεκριμένες, υπάρχει και πάλι πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, προκειμένου κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι περισσότερες από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες διαθέτουν πλήθος προσφορών, που ισχύουν για καινούργιους παίκτες, αλλά και άλλες προσφορές που λειτουργούν ως επιβραβεύσεις για τους ήδη υπάρχοντες. 

Η ελληνική νομοθεσία είναι πάρα πολύ αυστηρή όσον αφορά την προώθηση και την παρουσίαση των προσφορών αυτών. Δεν θα μπούμε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις προσφορές της κάθε ιστοσελίδας, αλλά θα σας παρουσιάσουμε εδώ λίγο πιο αναλυτικά ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες και τα είδη των προσφορών αυτών.

Προσφορές πρώτης κατάθεσης*

Οι συγκεκριμένες προσφορές αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προσέλκυσης νέων παικτών. Όταν ο παίκτης πραγματοποιεί την πρώτη του κατάθεση, λαμβάνει από την στοιχηματική ιστοσελίδα ένα έξτρα χρηματικό ποσό, το οποίο συνήθως αντιστοιχεί στο ποσό που κατέθεσε (πχ. 50% της αρχικής κατάθεσης ή 100% αρχικής κατάθεσης). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξεκινήσει παίζοντας με αρκετά περισσότερα χρήματα. Επειδή απαγορεύεται η διαφήμιση των προσφορών καλωσορίσματος* αυτό του είδους, για να τις βρείτε θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στη στοιχηματική ιστοσελίδα και να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες αφού συνδεθείτε στον νέο σας λογαριασμό. Φροντίστε να διαβάζετε πάντα πολύ σχολαστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις γι’ αυτές τις προσφορές.

Προσφορές χωρίς κατάθεση*

Αποτελούν συνήθως και αυτές ένα κίνητρο εγγραφής νέων παικτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης παίρνει κάποια προσφορά ακόμη και χωρίς να καταθέσει χρήματα, απλά και μόνο με την δημιουργία και επιβεβαίωση του λογαριασμού. Συνήθως τα χρήματα της προσφοράς αυτής είναι λιγότερα και οι όροι και οι προϋποθέσεις ίσως να είναι πιο δύσκολα. 

Δωρεάν στοιχήματα*

Ένα άλλο είδος προσφοράς είναι εκείνη των δωρεάν στοιχημάτων ή free bets. Η στοιχηματική ιστοσελίδα δίνει σε παίκτες τη δυνατότητα να ποντάρουν σε αγώνες κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο παίκτης να αποφασίσει σε ποια αγορά του αγώνα θέλει να χρησιμοποιήσει το δωρεάν του στοίχημα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το δωρεάν στοίχημα ισχύει για συγκεκριμένες αγορές (πχ. μόνο για τον νικητή, για το over/under κλπ). Οι όροι και οι προϋποθέσεις της προσφοράς υπάρχουν και πάλι στην ιστοσελίδα του bookmaker. 

Χρηματικές προσφορές*

Είναι κάτι αντίστοιχο με τις προσφορές εγγραφής*, αλλά δεν ισχύουν μόνο για την πρώτη κατάθεση χρημάτων. Ο παίκτης λαμβάνει ένα συγκεκριμένο, έξτρα ποσό, το οποίο μπορεί να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένα γεγονότα και στοιχηματικές αγορές, ανάλογα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς.

Προσφορές επιστροφής χρημάτων*

Η στοιχηματική ιστοσελίδα ενημερώνει τον παίκτη είτε προσωπικά πχ. μέσω email, είτε μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα της πως προσφέρει επιστροφή χρημάτων σε συγκεκριμένους αγώνες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο παίκτης πρώτα να τοποθετήσει ένα στοίχημα στον αγώνα για τον οποίο ισχύει η προσφορά κι αν συμβεί κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο προσδιορίζεται από πριν (πχ. αν δεν μπουν γκολ στον αγώνα ή αν κερδίσει/χάσει κάποια ομάδα κλπ.), τότε ο παίκτης παίρνει πίσω ένα μέρος του στοιχήματος του ή ακόμη και ολόκληρο το χαμένο στοίχημα.

Προσφορές αυξημένης απόδοσης*

Σε αυτές τις προσφορές συνήθως ο παίκτης παίρνει έξτρα επιβράβευση όταν κερδίσει το στοίχημα του. Κλασικές περιπτώσεις αυτού του είδους είναι συνήθως οι λεγόμενες προσφορές με «πριμ στα παρολί», όπου ο παίκτης κερδίζει ένα ποσοστό έξτρα κερδών, ανάλογα με τον αριθμό των επιτυχημένων προβλέψεων του στα παρολί δελτία που τοποθετεί.

Προγράμματα επιβράβευσης*

Αποτελούν ουσιαστικά ένα κίνητρο, το οποίο προσφέρει μία στοιχηματική ιστοσελίδα στους παίκτες προκειμένου να αυξήσουν τον τζίρο και τα στοιχήματά τους. Όσο πιο πολύ παίζει κανείς, σε περισσότερους αγώνες και με περισσότερα χρήματα, τόσο πιο πολλές επιβράβευσης λαμβάνει αντίστοιχα από την στοιχηματική ιστοσελίδα. Οι επιβραβεύσεις αυτές μπορεί να ανήκουν σε παραπάνω κατηγορίες π.χ. να είναι χρηματικές προσφορές ή δωρεάν στοίχημα.  

Εκπλήρωση των προϋποθέσεων των προσφορών*

Όλες οι προσφορές διαθέτουν κάποιους όρους και προϋποθέσεις, προκειμένου ο παίκτης να προχωρήσει σε ανάληψη χρημάτων, από τις προσφορές ή τα κέρδη που ενδεχομένως να έχουν προκύψει από αυτές. Μην σε παραξενεύει το γεγονός αυτό. Θα ήταν πραγματικά άδικο για τις στοιχηματικής ιστοσελίδες να χάριζαν λεφτά χωρίς προϋποθέσεις, τα οποία θα μπορούσε ο καθένας ανά πάσα στιγμή να βάλει στην τσέπη, χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό. Οι όροι και οι προϋποθέσεις εξασφαλίζουν πως ο παίκτης θα λάβει την προσφορά του, αλλά θα χρειαστεί να αφιερώσει και κάποιον χρόνο στη στοιχηματική ιστοσελίδα. Οι όροι και οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν συνήθως:

- Τζιράρισμα ή rollover: Ζητείται από τον παίκτη να στοιχηματίσει το ποσό π.χ. της κατάθεσης ή της προσφοράς του ένα συγκεκριμένο αριθμό φορών, ώστε να είναι σε θέση να «ξεκλειδώσει» τα χρήματα για ανάληψη. π.χ. πάρε 100 ευρώ αλλά πόνταρέ το x10 φορές (συνολικό τζιράρισμα 1.000 ευρώ). 

- Ελάχιστες αποδόσεις: Για να επικυρωθεί κάποια προσφορά, συνήθως ο παίκτης θα πρέπει να ποντάρει σε γεγονότα αποδόσεων πάνω από κάποιο συγκεκριμένο όριο (πολύ συχνά αυτό είναι γύρω στο 1,50). Μόνο τα συγκεκριμένα πονταρίσματα μετρούν στον υπολογισμό του τζιραρίσματος της προωθητικής ενέργειας.

- Τρόποι κατάθεσης: Πολλές φορές οι προσφορές που θέλουν κάποια κατάθεση χρημάτων, μπορεί να μην ισχύουν για κάποιες συγκεκριμένες μεθόδους κατάθεσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρακτικούς λόγους ή στο γεγονός ότι οι στοιχηματικές ιστοσελίδες πληρώνουν μεγαλύτερες προμήθειες σε κάποιες μεθόδους και ενδεχομένως μηδενικές προμήθειες σε κάποιες άλλες. Για αυτό η προσφορά μπορεί να μην επιτρέπει κάποια συγκεκριμένη μέθοδο ή αντίθετα να πριμοδοτεί τη χρήση κάποιας άλλης.

- Για ποιες αγορές ισχύει η προσφορά: Οι προσφορές μπορεί να ισχύουν σε συγκεκριμένες στοιχηματικές αγορές ή να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή σε κάποιες άλλες. Για παράδειγμα, κάποιες προσφορές μπορεί να μην ισχύουν στις αγορές της διπλής ευκαιρίας ή των ασιατικών χάντικαπ κλπ.

- Συμπλήρωση κάποιου κωδικού: Ορισμένες προσφορές ενεργοποιούνται αφού πρώτα ο παίκτης συμπληρώσει σε κάποια φόρμα ένα συγκεκριμένο κωδικό που θα του έχει δοθεί. 

- Ενεργοποίηση μετά από επικοινωνία: Κάποιες προσφορές θα πρέπει να ζητηθούν από τον ίδιο τον παίκτη. Στην περίπτωση αυτή συνήθως αυτός στέλνει ένα e-mail στο τμήμα υποστήριξης και ζητά να ενεργοποιηθεί κάποια προσφορά ή να πιστωθεί κάποιο ποσό προσφορά στο λογαριασμό. 

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Περιθώρια κέρδους στοιχηματικών εταιρειών και γκανιότα

Επιλέγοντας καλές στοιχηματικές ιστοσελίδες για online στοίχημα στην Ελλάδα