Πολλοί κατά καιρούς έχουν προτείνει κάποιες στοιχηματικές στρατηγικές στα τυχερά παιχνίδια με σκοπό πάντα να φτάσουν έως το μέγιστο κέρδος. Κάθε παίκτης που ασχολείται άλλα τυχερά παιχνίδια αργά ή γρήγορα αναπτύσσει κάποιο δικό του σύστημα ή απλά χρησιμοποιεί κάποιο από τα ήδη γνωστά, παλαιότερα και νεότερα συστήματα.
Τα διάφορα προοδευτικά συστήματα που θα παρουσιάζουμε παρακάτω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αθλητικό στοίχημα. αλλά αυτό είναι σίγουρα πιο δύσκολο και χρειάζονται κάποιες προσαρμογές ή απλά να βρίσκουμε συνέχεια αγώνες με την ίδια απόδοση (πράγμα δύσκολο έως αδύνατο).
Η κεντρική ιδέα εδώ είναι πως το κάθε ποντάρισμα διαφέρει από τα προηγούμενα σε μέγεθος και σε χρόνο, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες νίκης.
Οι 3 βασικές κατηγορίες συστημάτων
Κατά κύριο λόγο μπορούμε να χωρίσουμε τις στρατηγικές του στοιχήματος σε τρεις βασικές κατηγορίες:
Θετικά προοδευτικά συστήματα
Πρόκειται για συστήματα πονταρίσματος που αυξάνονται προοδευτικά. Για παράδειγμα ποντάρουμε σε έναν αθλητικό αγώνα, στη νίκη μιας ομάδας 1 ευρώ κι αν κερδίσουμε, τότε ξαναποντάρουμε σε μία άλλη ομάδα αυτή τη φορά 2 ευρώ κι αν ξανακερδίσουμε 3 ευρώ κ.ο.κ. Στην περίπτωση που χάσουμε, επιστρέφουμε στο αρχικό μας ποντάρισμα του 1 ευρώ. το τα συγκεκριμένα συστήματα μετά λέγονται τα κερδοφόρα σερί και δεν απαιτούν πολύ μεγάλο κεφάλαιο.
Αρνητικά προοδευτικά συστήματα
Στην περίπτωση αυτή το σύστημα επιτρέπει στον παίκτη να ανακτήσει τα χαμένα του χρήματα ακόμα και μετά από αρνητικά σερί. Βασίζεται στη λογική ότι κάποια στιγμή θα κερδίσουμε… Στην ουσία σε κάθε χαμένο ποντάρισμα αυξάνουμε το ποσό του στοιχήματος μέχρι να ανακτήσουμε τα χαμένα μας χρήματα. Η συγκεκριμένη τακτική απαιτεί μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτά τα θετικά προοδευτικά συστήματα.
Συστήματα ασφάλειας
Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί ουσιαστικά λίγο από θετικό και λίγο από αρνητικό προοδευτικό σύστημα. Ξεκινάμε γενικά με ένα αρκετά υψηλό ποντάρισμα και ο στόχος είναι να μειώνουμε το ποντάρισμα μας μετά από κάθε νίκη.
Τα πιο δημοφιλή συστήματα πονταρίσματος
Το σύστημα Martingale
Πρόκειται για ένα αρνητικά προοδευτικό σύστημα, το οποίο μάλιστα είναι μάλλον και το πιο παλιό το οποίο γνωρίζουμε σήμερα. Ξεκινάμε π.χ. με ένα 1 ευρώ. Στην περίπτωση που θα νικήσουμε, τότε ξαναποντάρουμε το αρχικό μας στοίχημα του 1 ευρώ και συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Στην περίπτωση που χάσουμε, τότε διπλασιάζουμε το ποντάρισμα μας και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να κερδίσουμε πχ. 1, 2, 4 ,8, 16 κλπ. Όταν τελικά κερδίσουμε, έχουμε ανακτήσει όλα τα χαμένα μας στοιχήματα και έχουμε επιπλέον κέρδος 1 ευρώ. Το συγκεκριμένο σύστημα φαίνεται να δουλεύει αρκετά καλά όταν έχουμε μεγάλο κεφάλαιο και δεν έχουμε περιορισμό ως προς το μέγεθος του πονταρίσματος. Βέβαια, κάποια στιγμή θα πέσουμε σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί, όπου π.χ. θα χάσουμε 12 συνεχόμενες φορές. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουμε όλο μας το κεφάλαιο και να μην μπορούμε να συνεχίσουμε (πχ. σε 12 συνεχόμενες αποτυχίες θα έχουμε χάσει συνολικά 1+2+4+8+16+32+64+128+256+512+1024=2047 ευρώ και θα πρέπει να ποντάρουμε στο επόμενο βήμα 2048 ευρώ με πιθανότητα και πάλι να χάσουμε).
Σύστημα παρολί
Δεν έχει κάποια σχέση με τα παρολί δελτία στο αθλητικό στοίχημα. Πρόκειται για ένα θετικά προοδευτικό σύστημα, με το οποίο αυξάνουμε τα πονταρίσματά μας όταν κερδίσουμε και όχι όταν χάνουμε. Ξεκινάμε π.χ. με 1 ευρώ και επανερχόμαστε σε αυτό μόλις χάσουμε. Η αύξηση του πονταρίσματος γίνεται όταν κερδίσουμε 2 διαδοχικές φορές. Μπορούμε να αυξήσουμε όσο θέλουμε το ποντάρισμα, αλλά καλό είναι να το έχουμε προαποφασίσει. Πρόκειται για πιο ασφαλές σύστημα, από την άποψη πως ακόμα και σε αρνητικά σερί δεν χάνουμε τόσο μεγάλα ποσά γρήγορα όπως π.χ. με το martingale.
Το σύστημα D’ Alembert
Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα συνδυασμό συστήματος αρνητικής προόδου και ασφάλειας. Ξεκινάμε πχ. με ένα ποντάρισμα 3 ευρώ, όταν χάνουμε μειώνουμε το ποντάρισμα κατά 1 ευρώ και αντίστοιχα όταν κερδίσουμε αυξάνουμε το ποντάρισμα κατά 1 ευρώ. Πρόκειται για αρκετά «συντηρητικό» σύστημα, που δεν επιδιώκει ούτε μεγάλα κέρδη γρήγορα, αλλά δεν έχει ούτε και μεγάλες απώλειες.
Το σύστημα 1-3-2-6
Μοιάζει αρκετά με το σύστημα παρόλι και χρησιμοποιεί θετική πρόοδο. Στόχος μας είναι εδώ να κερδίσουμε τέσσερις διαδοχικές φορές. Ξεκινάμε με το βασικό στοίχημα π.χ. 1 ευρώ, το δεύτερο μας ποντάρισμα είναι 3 ευρώ, το τρίτο είναι 2 ευρώ και το τέταρτο ποντάρισμα είναι 6 ευρώ. Όταν ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία, ξαναρχίζουν από την αρχή. Δεν έχει σημασία εάν κερδίζουμε ή χάνουμε, απλά ακολουθούμε αυτό το μοτίβο.
Το σύστημα Labouchere
Πρόκειται για ένα αρνητικά προοδευτικό σύστημα. Σημειώνουμε σε ένα χαρτί μία ακολουθία αριθμών πχ. 1 - 3 - 5 - 7 - 9 - 10. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό και αυτό είναι το ποντάρισμα (1+10 στο πρώτο ποντάρισμα, 3+9 στο δεύτερο και 5+7 στο τρίτο). Σε περίπτωση επιτυχίας διαγράφουμε τους αριθμούς και ποντάρουμε το επόμενο εξωτερικό ζευγάρι. Όταν χάνουμε, προσθέτουμε το ποντάρισμα που χάσαμε στο τέλος τη σειράς αυτή στον αριθμό και συνεχίζουμε πάλι να παίρνουμε τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό και να τους προσθέτουμε για το επόμενο ποντάρισμα. Το αρνητικό του συγκεκριμένου συστήματος η οποία απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο, ακόμα και να ξεκινήσουμε με μικρά πονταρίσματα. Μπορεί να προσφέρει γρήγορα κέρδη, αλλά παράλληλα να φτάσουμε και γρήγορα στο μηδενισμό του κεφαλαίου.
Το σύστημα Due Column
Πρόκειται για ένα αρνητικά προοδευτικό σύστημα με το οποίο ο παίκτης επιδιώκει συγκεκριμένο κέρδος, αυξάνοντας το ποσό του πονταρίσματος του κάθε φορά που χάνει. Σύμφωνα με το σύστημα, θα πρέπει να προσδιοριστεί συγκεκριμένο κέρδος πριν ξεκινήσει κανείς. Η διαφορά με το σύστημα Martingale και Labouchere ότι εδώ ποντάρουμε με βάση την απόδοση του κάθε αγώνα και προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο κέρδος που Θα καλύψει τα χαμένα και θα μας δώσει και αυτό το κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιείται πιο πολύ στο αθλητικό στοίχημα γιατί τα προηγούμενα συστήματα απαιτούν τα πονταρίσματα να έχουν την ίδια απόδοση για να λειτουργήσουν σωστά και αυτό είναι λίγο δύσκολο. Το αρνητικό είναι πως ένα αρνητικό σερί μπορεί πολύ γρήγορα να εξανεμίσει το κεφάλαιο μας.
Πρόσθεσε σχόλιο
Σχόλια (0)