Online στοιχήματα σε αγώνες μπάσκετ

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ο βασιλιάς των σπορ σε όλο τον κόσμο, όμως και το μπάσκετ είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και είναι μάλιστα ακόμα πιο δημοφιλές στην Ελλάδα, χαρίζοντάς μας εθνικά και συλλογικά μεγάλες διακρίσεις. Πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο παίζεται σε όλο τον κόσμο και το οποίο έχει την προέλευσή του στην Αμερική, όπου διεξάγεται το κορυφαίο πρωτάθλημα του NBA. 

Το μπάσκετ στοιχηματικά είναι αρκετά εύκολο, όσον αφορά πάντα τις στοιχηματικές αγορές που υπάρχουν διαθέσιμες στον παίκτη. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις δυνατότητες που προσφέρει το στοίχημα στο μπάσκετ.

Οι πιο δημοφιλής αγορές στοιχήματος για το μπάσκετ

Υπάρχουν πάρα πολλές αγορές στην κατηγορία των παιχνιδιών του μπάσκετ. Οι πιο βασικές από αυτές περιλαμβάνουν:

- Νικητής αγώνα: Αφορά την πρόβλεψη της ομάδας που θα κερδίσει ουσιαστικά τον  αγώνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται και η παράταση.  Συνεπώς υπάρχουν μόνο δύο σημεία χωρίς ισοπαλία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην περιλαμβάνεται η παράταση ή μπορεί να υπάρχει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας. πριν ποντάρετε βεβαιωθείτε αν περιλαμβάνεται η παράταση ή όχι.

- Νικητής περιόδου: Καλούμαστε να προβλέψουμε ποια ομάδα από τις δύο θα επικράτηση σε συγκεκριμένη περίοδο. Εδώ υπάρχει και ισοπαλία.

- Νίκη με χάντικαπ: Επειδή στο μπάσκετ τις περισσότερες φορές η καλύτερη ομάδα κερδίζει, έχουμε πολύ υψηλές αποδόσεις υπέρ των αουτσάιντερ και πολύ χαμηλές αποδόσεις υπέρ του φαβορί. Αυτό δεν βοηθάει και πολύ και για αυτό χρησιμοποιούνται τα χάντικαπ. Η στοιχηματική ιστοσελίδα προσπαθεί να φέρει τις αποδόσεις κοντά στο 50%-50%. Έτσι δίνει ένα πλεονέκτημα πόντων στον αδύναμο και ένα μειονέκτημα πόντων στον δυνατό.

Παράδειγμα:

Cleveland Cavaliers +6,5 σε απόδοση 1,91 και Philadelphia Sixers -6,5 με απόδοση 1,90 

Για να είναι κερδοφόρα η πρώτη περίπτωση θα πρέπει οι Cavaliers να κερδίσουν ή ακόμη και να χάσουν με έως και έξι πόντους διαφορά. Για να είναι κερδοφόρα η δεύτερη περίπτωση θα πρέπει οι Sixers να κερδίσουν με 7 ή περισσότερους πόντους. Sτην περίπτωση που θα κερδίσουν με λιγότερους από 7 πόντους διάφορα, το στοίχημα θεωρείται χαμένο.

- Συνολικοί πόντοι: Είναι το γνωστό Under/Over. Η στοιχηματική ιστοσελίδα ορίζει τις αποδόσεις για κάποιο σύνολο πόντων που θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Ο παίκτης καλείται να αποφασίσει εάν οι πόντοι του παιχνιδιού συνολικά θα είναι περισσότεροι η λιγότεροι από το νούμερο αυτό. Επειδή τα σκορ είναι μεγάλα, υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ, πχ. από Over/Under 180.5 έως και Over/Under 230.5. Σε παρόμοια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι πόντοι που θα πετύχει η κάθε ομάδα μεμονωμένα.

- Πόντοι παικτών: Και πάλι αναφερόμαστε στην Over/Under, αλλά εδώ προβλέπουμε πόσους πόντους θα βάλουν κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες, πχ. αν ο Lebron James θα βάλει πάνω από 30 πόντους (Over 30.5) ή κάτω από 30 πόντους (Under 30.5)

- Ημίχρονο / τελικό: Ο παίκτης καλείται να προβλέψει ποιος τα νικάει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ποιος θα επικρατήσει στο τέλος του αγώνα. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι 1/1, 2/1, Χ/2, Χ/1, 1/2, 2/2. 

- Περιθώριο Νίκης: Καλούμαστε να προβλέψουμε με πόση διαφορά θα νικήσει η μία ή η άλλη ομάδα. Ανάλογα με το εύρος της διαφοράς κυμαίνονται και οι αποδόσεις. 

Παράδειγμα:

Περιθώριο νίκης

Cleveland Cavaliers νίκη με 1-5

6.25

 Cleveland Cavaliers Νίκη με 20+

34.00

 Philadelphia sixers Νίκη με 6-10

4.60

Τι πρέπει να προσέξεις

Το μπάσκετ, όπως και σε κάθε άλλο άθλημα βέβαια, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Για να παίξεις συστηματικά και να έχεις πιθανότητες επιτυχία θα πρέπει να έχεις κατά νου κάποιους συγκεκριμένου παράγοντες, που επηρεάζουν την εξέλιξη των αγώνων. πιο συγκεκριμένα:

 • Τους ενδεχόμενους τραυματισμούς και απουσίες: Ορισμένοι παίκτες έχουν πολύ «καταλυτική» παρουσία στο μπάσκετ. Εάν απουσιάζουν ή είναι τραυματισμένοι και δεν είναι στο 100% της αποδόσής τους, επηρεάζεται πάρα πολύ η συνολική απόδοση της ομάδας.
 • Τους αστέρες: Το μπάσκετ είναι παιχνίδι με μεγάλα αστέρια και προσωπικότητες. Ο Lebron James και ο James harden βάζουν από 50 πόντους σε κάθε αγώνα της ομάδας τους. Δες τι Αστέρια έχει κάθε ομάδα και πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς τα δεδομένα αυτά.
 • Την κούραση των ομάδων: Δες το προηγούμενο και επόμενο πρόγραμμά της κάθε ομάδας, εάν είχε δύσκολους αγώνες πριν, εάν έφτασε μέχρι την παράταση και πόσο μακριά έχει ταξιδέψει για να παίξει. Οι παίκτες κουράζονται και η απόδοσή τους επηρεάζεται αρνητικά.
 • Το κίνητρο της κάθε ομάδας: Ορισμένες ομάδες ενδεχομένως να μην ενδιαφέρονται για κάποιες διοργανώσεις και κάποιες άλλες να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο. Δες το κίνητρο της κάθε ομάδας και στοιχημάτισε αντίστοιχα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του στοιχήματος μπάσκετ

Πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλο πλήθος αγορών σε συνολικούς πόντους, ατομικά και ομαδικά
 • Πλούσια ατομικά στατιστικά που δημιουργούν πλήθος στοιχηματικών αγορών για συγκεκριμένους παίκτες (πχ. ατομικούς πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, λάθη, κλπ).
 • Μόνο δύο επιλογές στην επιλογή Νικητή, χωρίς ισοπαλία (συνήθως)
 • Πολύ περισσότεροι αγώνες κάθε εβδομάδα σε σχέση με το ποδόσφαιρο στα μεγάλα πρωταθλήματα και διοργανώσεις

Μειονέκτημα:

 • Χαμηλές αποδόσεις επιλογής νικητή που υποχρεώνουν ποντάρισμα σε χάντικαπ
 • Πολύ δύσκολη η πρόβλεψη των συνόλων των ομάδων
 • Στο NBA δεν δίνουν πολλές φορές μεγάλη βάση στην κανονική περίοδο, με αποτέλεσμα να έρχονται περίεργα αποτελέσματα

Eθνικές και διεθνείς διοργανώσεις του μπάσκετ

Yπάρχει πλήθος επιλογών όσον αφορά τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις στις οποίες μπορεί να παίξει κανείς στο μπάσκετ. Οι πιο βασικές λειτουργίες είναι φυσικά στην Αμερική - το NBA, το κολεγιακό μπάσκετ (NCAA) και η λεγόμενη G-League που λειτουργεί ως αναπτυξιακό πρωτάθλημα του NBA. Στην Ευρώπη υπάρχουν τα εθνικά πρωταθλήματα, τα εθνικά κύπελλα και Οι διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις που είναι πολλές (Euroleague, Eurocup, Champions League, Europe Cup). 

Οι πιο σημαντικές διοργανώσεις παγκοσμίως είναι σίγουρα το NBA η Euroleage, ενώ σημαντικά επίσης στα εθνικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα έχουν Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, κλπ. Υπάρχουν επίσης και μικρότερες εθνικές λίγκες, τοπικής εμβέλειας, όπως είναι για παράδειγμα η Αδριατική Λίγκα (ABA League), όπου μετέχουν ομάδες των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η Βαλτική Λίγκα (VTB League) όπου μετέχουν ομάδες από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Δυνατά επίσης πρωταθλήματα και διοργανώσεις υπάρχουν και στις άλλες ηπείρους, όπως είναι για παράδειγμα το πρωτάθλημα του Ισραήλ. 

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων τέλος πραγματοποιούνται προκριματικοί και τελικοί αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (αντίστοιχα ασιατικού, αφρικανικού κλπ), Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόσθεσε σχόλιο

Σχόλια (0)

Οι πιο δημοφιλείς στρατηγικές στοιχήματος

Πλήρης οδηγός για τις στοιχηματικές αποδόσεις